söndag 28 februari 2010

cissiåtifa

jag hittade en bild i tifas blogg!

idag dör jag

jag är ful men ganska tillfredsställd.


Jag skulle ju lätt kunna tänka mig att ha john-THE-hunk vid min sida ett tag. Som en accessoar liksom! Så lite exlusiv päroncognac på det. mmm! fast hellst inte i ett snapsglas då va.

Tre dagars alkoholintag resulterade i söndagsångest delux! värt

fredag 26 februari 2010

lönefest på kingshead

Stämningen var minst sagt på topp igår. Ja men alla var på plats. Fick även äran att skåla med killen som jag (i mina tankar) förlovade mig med för 8 år sedan. Självaste Johnny Slaine, nerflugen från norrland. Mycket lyckad kväll! "Du är krogfolk och krogfolk är fulla på vardagar och sånt" Jag kommer undan!
tarzan och andreas - alla som har glasögon måste låna ut dom. ofta.
angeline å ja

jag och louise - osynliga glasögon


staffan ser mysig ut och cappe vill kramas



hittade en kollega

pilo var på plats så klart. heja barndomsvänner!


onsdag 24 februari 2010

en onsdag

Min gamla uteliggare Olle hade hittat ett par nya glajjor en dag!! "Har du nya glasögon Olle, vilka fina" sa jag och Olle förklarade stolt att han hittat dom på gatan. Strax efter såg jag att det stod 3D på ena bågen. Jag var tvungen att göra stackars Olle besviken och förklarade att det inte var några solglasögon utan ett par 3D-glasögon som man får när man går på bio och som folk kastar bort som att det vore ett godispapper när filmen är slut. Aningen förvirrad tog han av sig glasögonen, granskade dem, ryckte på axlarna och tog på sig dem igen.


I söndags var vi ju och såg Avatar:


Idag åkte jag tidigare in till stan för att hinna med en lunch med Tarzan innan jag började jobba. Det ångrar jag inte. Jag har saknat den tjejen alltså! Det här kommer bli bra känner jag!

När Tarzans rast var över smet jag in på arbetsplats nr 2 och uppdaterade mina söta kollegor om mina framsteg i jakten på glädje. (för jag gör faktiskt framsteg)


Ja men dagen började så bra. Det är klart något måste gå snett. Någon tyckte det var en bra idé att sno min plånbok. yey! Skaffa nytt id-kort! yeeey. En vecka utan visa-kort! yeeeheey. Jag var tvungen att akut-läsa lite ur min glädje-bok för att inte koka över.. Så istället för att vara bitter över att plånboken är borta så valde jag att vara glad över att boven inte såg min nya kamera när han fingrade i min väska! tack bibel! BRA JU!!

tisdag 23 februari 2010

att välja glädje

Jag fortsätter med mina försök att bli hjärntvättad av min nya bibel, den talar till MIG!! Jag är säker på att Kay Pollak hade mig i tankarna när han skrev boken!!!:
"Ser jag mig som ett offer tänker jag att det finns människor där ute som gör saker mot mig. Jag är störd, irriterad,och har det svårt därför att "dom andra" är som de är. De andra blir några som kan bestämma hur jag skall må. Som offer fråntar jag mig ansvaret för mitt eget välbefinnande. "

måndag 22 februari 2010

The only thing worse than being talked about is not being talked about.

HEEEJ BLOGGEN!!!!! Rensa och styra upp! Nu kommer jag spotta ut ord/meningar som är helt osammanhängande och ni kommer förmodligen inte fatta vad jag vill ha sagt. BRA!

Känslor just nu: lycka, saknad, irritation, besvikelse, peppad. jaa men glad/ledsen uppe/nere belåten/missbelåten... De senaste dagarnas drama påminner sjukt mycket om en händelse som ägde rum för en sisådär 7 år sedan. Blä, det är verkligen inte alls kul! Jag skulle verkligen vilja spy galla just nu, beklaga mig över hur besviken och irriterad jag är men.. hah, jag gjorde ju just det. beklagade mig alltså.


Jag ska sluta förakta, irritera mig på samt tala illa om folk i min närhet. "Att välja glädje"

-Ditt ansikte är stort och det slutar liksom inte växa!

ja men det var förhoppningsvis den sista elaka kommentaren jag ger någon!

Here comes Cissi 'dileva' Olsson! Önska mig lycka till!!

söndag 21 februari 2010

sneekysneeky

Den som viskar han ljuger! Hur kan någon ens understå sig att tala illa om mig?! jag fattar inte.. Den stora frågan är: Varar ärlighet längst? (sex & the city varning att ställa frågor på det viset) För när Mikko igår tog upp några av mina dåliga sidor blev jag jätteledsen och det slutade med att vi blev osams. Är det då bättre att prata om mina dåliga sidor med någon annan, eftersom jag tydligen är en person som inte kan ta ärlig kritik? Åh, jag ska sluta ha vänner, går dom mig inte på nerverna så gör dom mig bara ledsen. Mikko och jag är såklart vänner igen då jag kom krypande och bad om ursäkt.. Stolthet är för homos!

Nu ska jag och en vän iväg och se Avatar samt dricka 20 liter läsk. mmm.

lite dans

Nu blir jag hatad...

Cloen 27

fit for fight
hjärtahjärta
hello klitty :p
kollegor kanebo
tiiiif och jag
trynen
tifas tunga
Firade Cloen igår. Hon är så jekla gammal nu då va. Hon fick snöstorm i födelsedagspresent. Senare blev det styrbord barbord. tuttutbåt.

lördag 20 februari 2010

blulululu


KAN INTE FÅ NOOOG!!!!

bra bättre bäst

Jag mår så bra nu när två av de bästa tjejerna jag vet är hos mig och en annan bättre tjej är i stan. I dag fyller bästa tjejen Cloen år och ALLA är samlade så ikväll blir det bästa festen någonsin! BÄST BÄST! Jag är kameraägare igen! en mycket bra tjej sitter i min säng!

I torsdagsw mötte jag upp Cloen och Tifa på ett par glas vin. Då kändes det precis som förr och jag mådde sjukt bra. Vid 00.15 gled ett försenat x2000 in i göteborg och levererade en styck martina och en styck ida. Vi drog hem till mig för en trippelsked!


I går var vi uppe i ottan trots en smärre bakfylla. Vi byggde frukost och åkte in till city för lite shopping och lunch. sweeeeet! Sen blev det filmkväll hos mikko.


P.O.P. Randrigt ska det va!

onsdag 17 februari 2010

maska. fa a a a aaan.

Ikväll rev jag ut hela min garderob för att hitta en outfit till helgens kalas. Efter x antal ombyten kände jag mig till slut ganska nöjd. Gissa vem som fixade en maska i strumbyxorna?! Hade det varit ett par vanliga svarta eller hudfärgade så hade det ju spelat kvitta, men nu råkade det ju vara som så att de här strumpbyxorna gjorde ju hela outfiten. Orka leta vidare. Kul. Nu tänker jag stanna inne i helgen. oförmodligen då..

tisdag 16 februari 2010

SEX år sedan :(

Jag hittade en jättegammal skiva i en låda "Cissi pose 3/2-2004" stod det på den! Alltså wiiih, jag var ju GULD redan då!

Det här var tiden då man inte visste vad löshår/dålig hårkvalité/sax var. Inte heller visste man vad snygga ögonbryn var...

Det här är väll vad dagens ungdom skulle kalla emo, själv vill jag kalla det rock n roll to the bone! wööö ööööuuuw!

måndag 15 februari 2010

pööh

Teo heter killen från diskteknik som lagat våran diskmaskin på jobbet! Teo, Dexter och jag firade alla hjärtans dag tillsammans. Vi åt våfflor och dekorerade Teos hallgolv med fina vita stenar. Det var ju faktiskt lite roligare än att sitta hemma ensam i en källare och skicka ut förbannelser till alla som är lyckliga och kära och får presenter.

torsdag 11 februari 2010

min nya bibel

På väg till jobbet i morse började jag läsa en av mina må-bra böcker. Cissi (jag) är en person som ser folks dåliga sidor i första hand samt har väldigt lätt för att irritera sig enormt på folks beteende/utseende. Måste tillägga att jag har blivit mycket bättre. Förr tyckte jag att i stort sett att alla jag träffade var fejkade, trögfattade töntar. Efter att ha läst 4 sidor kom jag fram till att det här är boken för mig:

"Är jag kritisk mot mig själv har jag också lätt att klandra och kritisera andra"

"Du kan inte ändra andra människor. Det enda du kan ändra är dig själv och ditt eget synsätt på andra männsikor"

"En människa som mår bra har heller aldrig behov av att ironisera, klandra eller förtrycka en annan människa"

De tre ovanstående citaten vill ju säga samma sak dvs att jag måste ändra mitt tankesätt och trivas med mig själv för att sedan lättare kunna acceptera andra. Det måste ju betyda att den kärlek jag känner för mig själv bara är ytlig. say what? Jag blev inte så jätteklok på 4 sidor så ikväll ska jag bädda ner mig med boken och råläsa mig lycklig! Hellooo happiness liksom!!

I morse åt jag havregrynsgröt till frukost! Det var inte första gången jag försökte och även denna gången fick jag så sjukt ont i magen, smärtan varade hela dagen. Jag tål inte nyttig mat, fibrer och sån skit. Vad gör man när man vill vara nyttig men kroppen säger nej?! Vägen till det nya livet är smärtsam!

onsdag 10 februari 2010

satisfaction

hej bloggen! jag har börjat snusa igen.. JAAA MEN VA FAN SKA JAG GÖRA DÅ!?! Hur lätt är det när jag aldrig är tillfredsställd?! Tidigare idag sprang jag till affären för att jag var i akut behov av choklad. Chokladkakan var slut innan jag kom fram till min ytterdörr. tragiskt. Jag måste må riktigt bra för att kunna sluta röka, just nu hittar jag alldeles för många anledningar till att tycka synd om mig själv och i och med detta tycker jag såklart att jag är värd en cigarett, eller ah varför inte ett helt paket. Nu är iaf rökfri dag ett snart avklarad.
Idag har jag lyssnat på moby, dansat och städat samtidigt. Jag har ätit hemmalagad mat också: rester från igår. Jag har aldrig sparat mat till dagen efter. Det funkade att äta och det kostade ingenting. Jag lär mig sakta med säkert att bli ekonomisk: jag har inte rört en krona från mitt sparkonto (sparkontot är en liten låda med drickspengar) Varför är det ingen som klappar mig på axeln och säger att jag är duktig!? Jag tror inte ni förstår hur mycket jag anstränger mig liksom!

tisdag 9 februari 2010

rock off


Till mina fans, jag vet att ni finns där men inte vågar träda fram. Det går ju inte kopiera orginalet men det går att ta sig en bra bit på vägen:


  • Utseende - Alla har ju dessvärre inte haft turen att födas med ett tilltalande yttre: köp ett!! kanebo, silverschampoo, löshår. Det gör inget om du sover med smink. Borsta tänderna HÖGST en gång om dagen för att få den här cremegula nyansen som jag har. fint ju.

  • Hälsa - För att åldras i förtid så som jag gjort: sov på dagen, arbeta på natten (har du inte tillgång till ett nattarbete - sov så lite du kan), rök ett paket om dagen och pimpla vin så fort det ges tillfälle, träning? NEJ, inte under några som hellst omständigheter, en bra hållning är inte att tänka på, en pizza om dagen (är du fattig som jag är för tillfället så ät inte)

  • Kläder - Ja till ALLT i jeansväg: västar, jackor, skjortor. Skinnjacka!! Hur kallt det än är ute så är en ordentlig vinterjacka aldrig okej såvida den inte är grön. Alla plagg med pinup-tryck, svalor, stjärnor, lucky 13 (ja ni fattar grejen) är USCH-FY-FAN-HELLRE-DÖR-JAG! och som jag förklarade för Mikkey Dee förra helgen: "Det är FAN inte okej med Ed Hardy! Besviken är jag, BESVIKEN! "

  • Musik - Listan till höger bör uppskattas --->

  • Umgängeskrets - Måste du bestämt ha en så ska den vara snygg, jag har inga vänner som är oattraktiva, är dom mindre snygga så har jag inte valt dem själv, oftast är det då vänner till vänner som jag måste släppa in för att undvika osämja. Man blir som man umgås, skulle jag börja umgås med folk som inte förstår vad som är top notch så finns ju chansen att jag själv blir blind.

  • Attityd och Beteende - Undvik allt vad PK är! Det är jätteokej att tycka att bögar är gay och att flator borde hålla trimmern borta från huvudet och istället använda sig av en rakhyvel där generande hårväxt gror. Själv har jag inte rakat benen på över en vecka men det hör inte hit. Att spotta och svära är coolt som fan!

  • Pök - Var för kräsen för ditt eget bästa. Det är okej att bli kär i allt och alla så länge du i slutändan inser att du är för bra för dom. Har du "turen" att hitta någon som du tycker är värdig så ska du ha klart för dig att ditt hjärta kommer bli krossat! som sagt: För kräsen för ditt eget bästa! Dom som enligt dig ÄR värdiga är egentligen för bra för dig. Du kommer dö ensam! Fast vi kallar det motsatta könet för "pök" så för allt i världen: Ligg inte med folk som du inte dejtar, det är onödigt och äckligt!

  • Boende/Inredning - Undvik inte en hög hyra, hög hyra innebär oftas kvalité. Fast i mitt fall innebär det girig hyresvärd. En stor tv är en självklarhet, även om du inte har några tv-kanaler. Investera i snygga möbler som du gömmer under kläder, post, disk. ordning är för idioter. Smuts däremot bör undvikas.

  • Uteliv - Om jag fick välja så skulle jag ha ett mer aktivt uteliv, men jobbar man på krogen så får man nöja sig med öl på andra lång på vardagarna eller en sen afterwork på helgerna. Det är coolt att gå emot sina principer och besöka houseklubbar som peacock efter jobbet, eller luckan på park lane en söndag. Men i slutändan: Det enda som slår ett sunkigt ölhak är ett irländskt sunkigt ölhak

Ja men sådär, och med detta välkomnar jag er till min glamorösa värld! ENJOY!!!

lycka

---> JAAAA <---

i can you can cancancan

Lite tråkigt att jag verkligen har gjort allt på min to-do-lista, förutom en sak.. panta burkar! Förr brukade jag, medmänniska som jag är, ge bort alla tomburkar till min fattiga granne och innan det till mitt fattiga ex. Men nu är det nya tider. Idag ska JAG göra något så GLAMORÖST som att panta burkar.
okejoookej, universum, jag har verkligen fått känna på hur det är att vara fattig, kan du ge mig mitt människovärde (i form av pengar) tillbaka. NU tack!

måndag 8 februari 2010

underground

Inom en snar framtid, så snart jag känner mig redo och förhoppningsvis inom en vecka eller två, så ryker den här bloggen. Face it, den är ju inte givande någonstans. Jag ska även (i samband med att jag slutar vika ut mig) bli korthårig. Alltså nej vi snackar inte kortkort, för det är ju faktiskt det fulaste som finns. vi snackar axellångt/axelkort (det är ju bara det näst fulaste). Jag är sjukt trött på att anstränga mig till ingen nytta. Jag ska bli homosexuell alt nunna. Jag ska enbart köpa kläder på myrornas. Ja visst ja, jag ska börja med en diet (åh nu kommer alla idits bli upprörda och skrika DIET!?!?!?, well f u säger jag då!) Meningen är att jag ska rensa kroppen från gifter och slagg! Min kropp är såå förgiftad då va.

Peace out stay black (ikväll har jag kollat på 8 mile OCH save the last dance)

söndag 7 februari 2010

elände

Gårdagen bjöd på vinterns depression, koncentrerat på EN dag. Jag tycker att jag har alla anledningar i världen att må dåligt just nu: Jag har inget liv (!!!!), jag har aldrig varit så här fattig, då utgifter är högre än inkomst, jag har utväxt, de enda värdiga som skulle offra sin lediga tid på mig bor alldeles för många timmar bort, mitt ansikte kliar, jag storstädade för en vecka sedan och mitt hem är redan uppochner, OCH som vanligt när det gäller mig: jag vill ha vad jag inte kan få! Så jag hoppas att jag fått er alla att tänka: "fan, mitt liv är så förbannat underbart, kolla på Cissi liksom, ett praktexemplar på att det kunde varit värre"



lördag 6 februari 2010

She says I'm okay. I'm alright..

enough is enough! Jag bäddar ner mig. nu.fa an vad gammal jag börjar bli, nu går det bara utför fanimej. hell yeah.

torsdag 4 februari 2010

tapetonani

Jag upptäckte att världens bästa engelska tapetmagasinet har en webshop!! Nu har jag dreglat och suktat i timmar och kom fram till att antingen är jag lite häftigare än vad jag brukar vara och slänger upp läppar på väggen (!!) När jag såg den här läpp-tapeten i butik (den röda varianten nedan) blev jag genast förälskad men tänkte samtidigt att jag kan ju tyvärr inte ha en tapet som inte har något grönt i sig.. WOOOAAAH!!!! NU HITTADE JAG DEN MED GRÖN BAKGRUND:
Å andra sidan kan det ju hända att jag fegar ur och kör på en tapet som inte är olik den jag hade i gamla lyan, tråkig_tjej_84 tänker ni nu, men den är ju bara så förbannat råläcker:

En sak som är tråkigt med att jag har så förbannat bra smak är att jag kan ju tydligen inte bli förälskad i en tapet som kostar under 2000:-/rullen.
ELLER så lägger jag ner alla försök att få det hemtrevligt här då jag egentligen inte har några planer på att stanna.

onsdag 3 februari 2010

att undgå olyckan

trots att jag egentligen ville stanna kvar på The Dubliner med Cloen och öla resten av kvällen så är det förbannat svårt att vara olycklig när jag vandrar hem från krogen och min playlist råkar bjuda på du-vandrar-hem-LYCKLIG -låtar som
the pogues - dingle regatta
rancid - california sun
dropkick murphys - you´re spirit´s alive
the solution - i have to quit you